به گزارش خبرگزاری حوزه؛ حجت الاسلام والمسلمین علی رضا اعرافی؛ شامگاه روز گذشته هشتم آبان ماه در هفتمین مجمع عمومی انجمن تعلیم و تربیت اسلامی که در سالن اجتماعات انجمنهای علمی حوزه علمیه قم برگزار شد، ضمن تبریک ولادت امام رضا (ع)، اظهارداشت: اقدامات و فعالیت های انجمن های علمی حوزه به خصوص انجمن تعلیم و تربیت اسلامی موجب پیشرفت های روز افزون معارف الهی و دینی شده است .
وی با بیان اینکه اجتهاد تمدن ساز، فرایند بهره گیری ما از منابع غنی تشیع واسلام است، افزود: در تعاملی که با معارف بلند و فرایندی که در بهره برداری از منابع غنی مکتب اهلبیت(ع) داریم می توانیم با بهره گیری از این منابع اجتهاد تمدن ساز را دوباره احیا نماییم.
رئیس جامعة المصطفی العالمیه ادامه داد: اسلام دینی تمدن ساز و محدود به یک حوزه خاص نبوده و نخواهد بود؛ تاریخ گواه بر این مطلب است و امروز هم باید با فراهم کردن پیش زمینه های رشد و احیا، بتوانیم بار دیگر به سمت سوی تمدن سازی حرکت کنیم .
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به استخراج گزاره های دینی «فقه تربیتی »، تصریح کرد: استخراج گزاره، منطومه سازی ، نطام سازی ، تحقیق در دانش های تربیتی و معرفتی و امتداد آن در عرصه سخت افزاری و نرم افزاری الگوی اسلامی در تامین نیاز های زندگی است .
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با بیان اینکه وظایف حوزه حوزه های معرفتی است، افزود : یکی از مهمترین رسالت های حوزه علمیه، شناساندن سخت افزار و نرم افزارهای جامعه اسلامی با منطق صحیح و درست به همه جهانیان است، به طوری که در هرپرسشی که در زندگی پیش می آید ابتدا باید با منطق و اجتهاد تک گزاره ای، به آن پاسخ صحیح داد .
وی ادامه داد: یکی از دغدغه های دلسوزان و صاحب نظران مسلمان عرصه تعلیم و تربیت ، طراحی و تحقق نظام تربیتی اسلامی می باشد، که فقه تربیتی نوید گامی بزرگ در مسیر شکوفایی اجتهاد تک گزاره است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: تاثیر فقه بر مسائل دانش تربیت ، قضایا و ... را می توان به گزاره های توصیفی و گزاره های تجویزی تقسیم بندی نمود .
رییس جامعة المصطفی العالمیة ادامه داد: فقه اسلامی فقط به تعیین احکام و رفتارها محدود نیست، بلکه فقه تربیتی به طور مستقل به طراحی رفتار های تربیتی و تاسیسی آنها نیز اقدام می کند .
وی خاطر نشان ساخت : باید معارف اسلام را بسط و گسترش داد، با این حال بررسی موضوعات کلامی تربیتی فقه یکی از ضروریات است.